+386 1 7505 600 info@mantova.si Hitra hrana Lakotnik - 051 608 550

Kolesarstvo

Se želite popeljati s kolesom po čudoviti naravi okoli Vrhnike? Obiskati izvire Ljubljanice, se povzpeti na Ulovko, kolesariti po Barju ter sodelovati na kolesarskih maratonih? Vrhnika vam ponuja veliko različnih kolesarskih poti  za izkušene turistične kolesarje, tako tudi za amaterje, ki uživajo ob ogledovanju in čudenju nad lepotami narave.

Pri hotelu Mantova Vam nudimo brezplačno izposojo koles. 

Pohodništvo

Vas zanima kje izvira reka Ljubljanica? Pohod po njenih izvirih vam bo okrepil tako telo kot duha.

Prav tako si lahko ogledate kje je hodil Ivan Cankar, svoj rodni kraj opisuje in opeva v svojih številnih delih. Na Vrhniki nanj poleg njegove spominske hiše opominjata še spomenik in pa tematska pot, ki s sedemnajstimi obeležji pripoveduje zgodbo o njegovem življenju.

Poleg teh poti pa vam Vrhnika ponuja še veliko ostalih lepih lokacij za potep.

Ribičija

Vse, ki uživate v naravi in ribolovu, vabimo, da si priskrbite ribiške karte za revirje, ki so v upravljanju Ribiške družine Vrhnika.

Tako se lahko v bližnji okolici Vrhnike preizkusite in uživate v muharjenju, ribolovu z brega (ponekod je dovoljeno tudi bredenje po vodi), ribolovu s čolna in ribolovu z beličarskim priborom. Nekateri revirji so primerni za začetnike, drugod pa bodo svoj izziv našli tudi izkušenejši ribiči.

Plezanje

Vas mika premagati markantno previsno steno? Ali pa bi raje želeli preizkusiti svoje plezalne sposobnosti v plezalnem centru?

Za vse obiskovalce željne izziva, se v Retovju nahaja naravno plezališče z markantno previsno steno.Vabljeni tudi v plezalni center VERD, kjer stoji stena za plezanje z oprimki različnih oblik in barv, ki omogočajo sestavljanje različno težkih plezalnih smeri.

Veslanje

Zaveslajte z vodniki IškAAdventure in si oglejte naravo z vodne gladine.

Veslaški safari na Ljubljanskem barju? Zakaj pa ne … Vodniki IškAAdventure vam bodo zagotovili kajak, veslo in plavalni jopič ter se z vami podali na potovanje po čarobnih rekah Bistra in Ljubljanica.

Za več različnih doživetij in informacij si oglejte spletno stran VisitVrhnika.